De heilzame werking van etherische oliën is al eeuwenlang bekend en ze worden gebruikt in allerlei producten. Rustgevend of verkwikkend, ontspannend of opzwepend, … Ze hebben heel veel verschillende toepassingen. Hier bespreken we 3 manieren om etherische oliën te gebruiken. Hoe je een specifieke etherische olie gebruikt, hangt niet alleen af van de olie zelf maar ook van het gewenste effect.

1. Inwendig gebruik
Etherische oliën kunnen ingenomen worden door te druppelen op een suikerklontje of in een lepeltje honing bijvoorbeeld. Ze zitten ook vaak in vitaminepillen. Het belangrijkste bij de inname van etherische oliën is dat je dit nooit zomaar doet zonder een deskundige of arts te raadplegen.

2. Op de huid
Heel wat schoonheidsproducten voor de huid bevatten etherische oliën die snel worden opgenomen door de huid. Etherische oliën worden zowel verdund als onverdund gebruikt voor de huid. Er zijn maar een paar etherische oliën die veilig onverdund gebruikt kunnen worden, waaronder lavendel en pepermunt die beide gebruikt worden om de huid te kalmeren. De meeste etherische oliën worden dus verdund aangebracht op de huid, vaak door te mengen met een basisolie of een neutrale crème.

3. In bad- of doucheproducten
Etherische oliën worden ook vaak gebruikt in bad- en doucheproducten. Voor deze toepassing zijn de oliën altijd verdund. Als je graag olie in je bad giet, meng die dan eerst met plantaardige olie, melk of room, nooit rechtstreeks. Let op dat je geen etherische oliën gebruikt in bad met jonge kinderen, hun huid kan daar nog niet goed tegen.
Arrangementen

Bent u geïnteresseerd?

Boek online Chatten
Hallo, waarmee kunnen wij u helpen?
Type hieronder uw bericht voor direct contact.