5 tips tegen cellulitis
Cellulitis of sinaasappelhuid is iets waar heel veel vrouwen mee te maken krijgen. Er zijn verschillende behandelmethodes, zoals onze eigen cellulitis behandeling of een cellulitis massage. Maar voorkomen is natuurlijk beter dan genezen! Hier zijn 5 tips om cellulitis tegen te gaan!
  1. De eerste tip is om gezond te eten: veel groenten en fruit, weinig suikers en vetten. Vooral voeding met veel vitamine C helpt tegen cellulitis, want dat gaat de afbraak van collageen tegen. Goed voor een soepele, elastische huid!
  2. Behalve gezond eten, moet je ook veel water drinken. We raden minstens 1,5 l water per dag aan zodat je lichaam goed gereinigd wordt. Het voert afvalstoffen af en gaat vetophoping tegen – ideaal om cellulitis te bestrijden!
  3. Voldoende bewegen is een tweede goede tip. Hoe meer beweging je hebt, hoe beter je bloeddoorstroming. Een extra voordeel is natuurlijk dat je fit blijft en meer energie hebt!
  4. Zorg ook dat je voldoende slaapt: minstens 8 uur per nacht. Dat is namelijk belangrijk om je hormonen in balans te houden. Een slechte hormoonbalans zal je huid namelijk ook negatief gaan beïnvloeden.
  5. Stoppen met roken brengt heel wat gezondheidsvoordelen met zich mee. Eén daarvan is ook dat je cellulitis zal verminderen. Roken zorgt er namelijk voor dat de doorbloeding verslechtert, waardoor vetcellen zich ophopen, vocht vasthouden en cellulitis veroorzaken.
Arrangementen

Bent u geïnteresseerd?

Boek online Chatten
Hallo, waarmee kunnen wij u helpen?
Type hieronder uw bericht voor direct contact.