Al je gênante Brazilian wax vragen beantwoord door The Wellness Room


Ladies! Een brazilian wax is niet niks en toch zijn er veel vrouwen die dit maandelijks ondergaan ! Go figure… Zou het dan toch meevallen ? Momenteel is het badpakken- en bikiniseizoen in volle bloei (althans over de grens) dus je kan er niet meer onderuit: waxen kan je redder in nood zijn. Maar doet het pijn?, hoe werkt het?, help ! Bijna dagelijks krijgen we te maken met ‘first timers’ die nog wat onwennig zijn en die toch kiezen voor deze behandeling, we zijn allemaal vrouwen onder mekaar en daarom helpen we je graag verder met alle mogelijke vragen die we maar kunnen krijgen.

Stop shaving before it’s too late !

Stop met scheren dames, het is er mischien snel af onder de douche maar ik kan me niet voorstellen dat je graag loopt te krabben aan je kruis. Ingegroeide haren die reeds zijn opgezwollen en waar je aan loopt te prutsen ? Not done ! De onvermijdelijke stoten en ingegroeide haren die bij een cartridge-scheermes horen, zijn pijnlijk, lelijk en allesbehalve sexy of hygiënisch. Het is niet altijd rozengeur en manenschijn, we know !

Waarom is het voor de meeste zo genant ?

Gedaan met taboes ! Als dames hebben we al lang de kunst geleerd om je te scheren, het lijkt net dat het een tweede natuur wordt zodra we in de douche springen. We hebben het bijna allemaal al ondergaan, die eerste keer dat je binnenloopt in een beautyinstituut, met een klein hartje, schaamrode kaken en vooral stress ! Er zijn er veel die reeds een slechte ervaring hadden in het verleden ! Voel je je niet op je gemak ? Straf jezelf dan niet door de eerste beste wax bar te pakken, your body is your temple! 

Ik heb last van vrouwelijke kwaaltjes

Bij ons is niets geforceerd en vooral niets genant ! Je vraagt je misschien af “ ik lig hier naakt hoe kan dit nu niet genant zijn bij iemand dat ik niet ken?” Let’s face it, we zijn allemaal vrouwen en zien er toch allemaal hetzelfde uit ? We hebben toch allemaal wit-verlies, maandstonden, soms kwaaltjes, noem maar op ! Onze therapeutes voeren dagelijks tal van waxings uit waardoor ze ervaren zijn en absoluut niet schuchter. Voor je het weet is het gedaan en heb je letterlijk 20min gespendeerd aan te praten met je therapeute. We zeggen het je, we helpen je graag verder en onze therapeutes zijn zo aangenaam in de omgang that je behandeling over is in no-time !

Kan ik me opfrissen ?

Natuurlijk kan je je opfrissen hier alvorens je de Brazilian wax ondergaat. De meeste klanten komen ook na hun werk, dan kan je je toch voorstellen dat je je even wenst te verfrissen ? Vraag ten alle tijden aan onze therapeutes PH-neutrale verfrissingsdoekjes zodat je je instant beter voelt.

Wat nu met die bilnaad en billen?

Letterlijk elke vrouw heeft haar staan op een plaats dat ze liever niet wil ! Wat doen we ermee ? Waxen ! Waxen is snel, gemakkelijk en hygiënisch. We zullen niet zeggen dat het niet pijnlijk is, maar het is binnen enkele seconden voorbij - en het is veel minder pijnlijk dan een scheerbrand. Als je nog nooit eerder je bilnaad/ billen gewaxt hebt of het is een tijdje geleden, kan het wel even terug wennen zijn. (voor die ene minuut dat het letterlijk duurt) Dus wat kies je liever? Haren of geen haren? Voel je je goed genoeg in je vel ? Onthoud dan dat iedereen haar tussen hun billen heeft en uw salon specialist is een professional die alles heeft gezien - letterlijk!

help ik heb net mijn maandstonden!

Ja, net op die ene moment heb je je maandstonden,. So what ? Je pijngrens zal wel een pakje lager liggen omdat de meeste vrouwen wel zeer gevoelig zijn tijdens deze periode. 3 dagen na je maandstonden zou je pijngrens het hoogst zijn ! Wil je alsnog laten waxen? No problem, je kan altijd een tampon of mooncup inbrengen zodat het net iets vlotter werkt, en onze therapeutes doen de rest. We raden je aan geen maandverband te gebruiken voor deze treat. We gaan standaard zeer hygienisch te werk.(NO double dipping, 1 apart stokje per laagje wax dat wordt aangebracht. Zo komen er geen bacteriën in de waspotten terecht!  Voor ons is brazilian wax standard procedure, dus voor jou ook vanaf nu !

Kan ik eigenlijk iets doen om de pijn te vermijden?

Pijn volledig vermijden ? No way. Uiteindelijk worden je haartjes volledig uitgetrokken ! Liever dit op enkele minuten door een professional dan zelf met de epilator te verwijderen in de badkamer met 1 been in de lucht en tranen in je ogen. We hebben wel wat trucjes in onze doos steken om te pijn te verzachten die we willen delen met je ! Maar hou er rekening mee dat je toch niet volledig gevoelloos kan gaan ! Een goede voorbereiding en aftercare  is een must !
  1. Het belangrijkste is dat je goed scrubt, één dag van te voren. Dan gaan al je haartjes omhoog staan. Je kunt er beter geen bodylotion op doen vlak voor, of een dag voor de behandeling. Het is belangrijk dat je huid zo droog mogelijk is, je moet geen vettige huid hebben dan pakt de wax minder goed.
  2. hou je lengte op enkele mm (rijstkorrel), zijn je haren te lang ? Trimmen helpt ! hoe sneller het proces hoe sneller je ervan af bent.
  3. een koud compres op je huid houden (30min voor de behandeling) kan wonderen doen !
  4. je kan een verdovende zalf halen bij de apotheker ! (uitwendig gebruik uiteraard)
  5. Once you decide to jump on the waxing train, you should stop shaving! Verpest het niet voor jezelf, en hou vol! 

Hoelang ook al weer wachten ?

Waxen trekt het haar uit bij de wortel, wat betekent dat je haar langer nodig heeft om terug te groeien en met consistent waxen wordt het dunner terug. De lengte van een rijstkorrel is perfect ! Anders dan wekelijks scheren, hoef je maar om de 4 tot 6 weken te waxen. Waxen heeft tal van voordelen… Op voorwaarde dat je de wax-sessies volhoudt, natuurlijk (eens om de maand volstaat). Bijkomend voordeel is dat je geen jeuk meer krijgt van korte stoppeltjes én dat ook ingegroeide haren tot het verleden behoren. Bovendien waxen we bij The Wellness Room met onze bekende flixihars creme. Deze hard niet volledig uit, en doordat ie soepel en elastisch blijft, doet het aftrekken ervan veel minder pijn dan bij andere filmharsen! 

Hoe zit dat nu eigenlijk ? Wat is nu echt de beste aftercare?

Stop met random crèmes, parfum of eender wat op te smeren. Wil je echt gaan voor een smooth skin down under ? Vraag aan onze therapeutes naar onze aftercare. Geen ingegroeide haartjes, geen irritatie, niets ! benieuwd ? Vraag dan een tester mee, je zal snel genoeg overtuigd zijn ! Draag na je waxing iets los zodat je huid kan ademen en draag geen aanspannende string wanneer je net je bilnaad hebt laten waxen ! Op deze manier gaat je roodheid sneller wegtrekken en is er niets aan de hand.Er is absoluut niets beters dan een wax-specialist te hebben om uw lichaam in een wonderland te veranderen ! sounds great ? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Boek nu gemakkelijk je Brazilian wax online en kies uit: zonder bilnaad, met bilnaad of met volledige billen! 
Arrangementen

Bent u geïnteresseerd?

Boek online Chatten
Hallo, waarmee kunnen wij u helpen?
Type hieronder uw bericht voor direct contact.