Massage tegen spierontstekingen, do or don’t?

Massage tegen spierontstekingen

10 minuten masseren, dat is genoeg om spierontstekingen tegen te gaan! Dat blijkt uit onderzoek van de Canadese McMaster University, waarin het effect van massage op de spieren bestudeerd werd.De McMaster University studieTijdens de studie werden 11 mannen van in de twintig gevolgd. Ze moesten meer dan een uur fietsen, tot ze uitgeput waren en echt niet meer konden. Daarna mochten ze 10 minuten rusten. Tijdens deze 10 minuten bracht een massagetherapeut olie aan op hun benen en werd een been gemasseerd. Het gemasseerde been toonde significant minder tekenen van spierontsteking dan het andere been dat niet gemasseerd werd. 

Massage helpt voor spierontsteking

Natuurlijk wisten we al langer dat massage helpt bij spierspanning en spierpijn, maar deze studie bevestigd nu dat het ook helpt voor spierontsteking. Want wat blijkt? Een massage stuurt ook biochemische signalen om de ontstekingsreactie van spiercellen te verminderen. Bovendien stimuleert het ook de aanmaak van mitochondriën, de energiecentra van cellen – belangrijk in herstelling! Een korte massage van 10 minuten is al voldoende om de ontstekingsreactie danig tegen te gaan en de spieren te helpen herstellen van fysieke inspanning.

Ook voor ontstekingsziektes en spieraandoeningen

Waarom dacht je anders dat sporters na hun inspanningen gemasseerd worden? Maar dit is niet alleen nuttig voor atleten. Iedereen die lijdt aan ontstekingsziektes en spieraandoeningen zoals dystrofie en artritis kan is hierbij geholpen! Maar er werd wel een ding opgemerkt in de studie: een massage helpt niet om melkzuren te verwijderen uit vermoeide spieren – wat soms wel gedacht wordt. Boek nu jouw massage!  Want voor massages in Antwerpen moet je bij The Wellness Room zijn!
Arrangementen

Bent u geïnteresseerd?

Boek online Chatten
Hallo, waarmee kunnen wij u helpen?
Type hieronder uw bericht voor direct contact.
Afspraak maken Cadeaubon