Een van de belangrijkste instrumenten voor een massage is de massagetafel. Maar waar moet een massage therapeut allemaal rekening mee houden bij het kiezen van een massagetafel?

In de eerste plaats is de breedte belangrijk. Voor massages waarbij veel technieken gebruikt worden en de therapeut continu bezig is, wordt de voorkeur gegeven aan smalle massagetafels. Behandelingen met minder technieken, of waarbij er attributen op tafel liggen (denk aan kruidenstempels of hot stones bijvoorbeeld), worden meestal uitgevoerd op een bredere tafel van 76cm.

Massagetafels zijn standaard meestal 185cm lang, hoewel er ook andere lengtes mogelijk zijn, met inbegrip van hoofdsteunen en voetsteunen. De hoogte moet ingesteld worden zodat het een goede werkhoogte is voor de massagetherapeut. De therapeut staat rechtop, armen gestrekt langs het lichaam. Op dat moment moeten de handen plat op de tafel gelegd kunnen worden. Als de therapeut zit tijdens de behandeling, moet ook hier gelet worden op een goede hoogte zodat er niet teveel druk komt te liggen op het lichaam van de therapeut.

Afhankelijk van het soort behandelingen, moet er ook aandacht besteed worden aan de draagkracht van de tafel. Een hot stone massage is bijvoorbeeld een lichte behandeling, die kan uitgevoerd worden op een tafel met minder draagkracht. Bij een deep tissue massage daarentegen, zal de therapeut veel druk uitoefenen op de tafel, waardoor de draagkracht hoger moet liggen. En zwangerschapsmassages bijvoorbeeld worden best uitgevoerd op tafels die voorzien met aangepaste afmetingen voor de buik.

Dan is er nog de vraag of de massagetafel draagbaar moet zijn of niet. Therapeuten die regelmatig op huisbezoek gaan, kiezen best voor een draagbare massagetafel, terwijl therapeuten met een vaste praktijk beter investeren in een duurdere, maar ook meer degelijke en duurzame vaste massagetafel.

De bekleding tot slot bestaat meestal uit vinyl. Zo zijn ze zacht genoeg, en voelen ze ook prettig aan. Vaak worden deze nog overtrokken met een hoes als er veel olie gebruikt wordt of om hygiënische redenen.
Arrangementen

Bent u geïnteresseerd?

Boek online Chatten
Hallo, waarmee kunnen wij u helpen?
Type hieronder uw bericht voor direct contact.