Dat je veel moet bewegen om gezond te zijn en blijven, is algemeen geweten. Een stappenteller is een handig gadget dat je daarbij kan helpen. Internationaal onderzoek heeft uitgewezen dat 10.000 stappen per dag zetten evenveel effect heeft als elke dag een half uur extra bewegen.

Natuurlijk zijn 10.000 stappen niet voor iedereen haalbaar en het is belangrijk om geleidelijk aan te beginnen. Begin dus met 1000 stappen en doe er elke week 500 stappen bij tot je het doel van 10.000 stappen behaalt. Enkele tips: parkeer een beetje verder, stap een halte vroeger af, neem de trap in plaats van de lift, maak tijdens de lunchpauze een korte wandeling, …

Een stappenteller is een ideale manier om uw stappen elke dag bij te houden. De eerste stapentellers waren doosjes die je in je broekzak moest bewaren. Tegenwoordig bestaan er talloze apps en ook wearable technologie in de vorm van horloges en armbanden om je stappen bij te houden. De meest basic stappentellers houden enkel je stappen bij, maar de meeste modellen tonen tegenwoordig ook het uur en bijvoorbeeld het aantal calorieën dat je verbrandt. De uitgebreidere modellen kan je linken aan allerlei andere apps en programma’s om bijvoorbeeld ook je hartslag en eetpatroon bij te houden.

Kies dus de stappenteller die bij jou past. Als je meer wil bewegen is een basismodel voldoende. Ben je een fanatieke sporter? Dan is een uitgebreide stappenteller of sporthorloge ideaal om je workouts een niveau hoger te tillen. Het bijhouden van je stappen zal je elke dag motiveren om je vorige record te verbreken. Op naar een gezondere levensstijl, stap voor stap!
Arrangementen

Bent u geïnteresseerd?

Boek online Chatten
Hallo, waarmee kunnen wij u helpen?
Type hieronder uw bericht voor direct contact.