Een massage is dan wel een echt ontspanmoment, achteraf voel je je vaak uitgeput. En dat is niet erg. Meer zelfs, het is volkomen normaal en een teken dat je massage effect heeft!

Ten eerste kan je je na een massage erg moe voelen. Je kan hoofdpijn krijgen en je spieren zullen pijnlijk aanvoelen. Dat is allemaal heel erg normaal. Tijdens een degelijke massage wordt je lichaam namelijk gestimuleerd om gifstoffen vrij te maken. Deze gifstoffen worden vervolgens afgevoerd, waardoor je hoofdpijn en pijnlijke spieren kan krijgen. Je voelt je moe omdat je lichaam erg gestimuleerd werd tijdens de massage en het nu hard aan het werken is om de gifstoffen af te voeren.

Massage laat je lichaam harder werken

Bovendien zijn de energieflows in je lichaam nu weer op zoek naar hun balans. Door de massage komt er weer zuurstof in je spieren en gewrichten. En door die lichamelijke stimulatie stroomt je bloed als nooit tevoren. Je organen moeten extra hard werken om alles te verwerken, dat is nog een reden waarom jij je moe voelt na de massage.

Hoe ga je hier best mee om? Wel als eerste moet jij je lichaam de tijd geven om te herstellen. Dat doe je het best door het de rest van de dag rustig aan te doen. Ontspan en ga fysieke inspanningen uit de weg. Ga ’s avonds op tijd je bed in. Het kan ook helpen om warmte aan te brengen op de gemasseerde zones, denk bijvoorbeeld aan een lekkere warme douche of kersenpittenkussentjes. Zorg er ook voor dat je voldoende vloeistoffen binnenkrijgt: drink minstens een halve liter water of kruidenthee om je genezingsproces te versnellen.
Arrangementen

Bent u geïnteresseerd?

Boek online Chatten
Hallo, waarmee kunnen wij u helpen?
Type hieronder uw bericht voor direct contact.