In een vorig artikel zeiden we al dat de sauna ontstaan is in Finland, maar dat wist je waarschijnlijk al. Denk jij alles te weten over sauna’s? Dan testen we jouw kennis graag. Hieronder vind je 5 leuke en interessante weetjes over sauna’s:
  1. Er zijn zoveel zoveel sauna’s zijn in Finland dat de volledige Finse populatie, die 5,4 miljoen mensen bedraagt, tegelijkertijd een avondje in de sauna kan doorbrengen.
  2. Wist je dat het woord ‘sauna’ het enige Finse woord is dat zich over de hele wereld heeft verspreid zonder vertaald te worden?
  3. In Finland is een sauna-bezoek vaak het eerste medicijn bij ziekte. Het is zelf zo ingeburgerd dat er een bekend Fins spreekwoord bestaat, dat zegt: “Als teer, alcohol en de sauna niet helpen, dan is de ziekte dodelijk.”
  4. Eén van de eerste geschreven beschrijvingen van een Finse sauna dateert van 1112. Daardoor is de Finse sauna een van de oudste uitvindingen die de tand des tijds heeft doorstaan.
  5. En wist je dat ’s werelds grootste (rook) sauna in Tupaswila Manor ligt in Centraal Finland? Tot wel 150 mensen kunnen tegelijkertijd van deze sauna genieten.

Bent u geïnteresseerd?

© 2019 the Wellness Room - Antwerpen
beoordeling the wellnessroom antwerpen
5.0