Massage technieken voor dummies

Een ontspannende massage kan echt deugd doen! Een professional doet dit natuurlijk het best, maar dat neemt niet weg dat jij je partner of vrienden af en toe niet zelf kan masseren. Hier delen we graag enkele massage technieken voor beginners met jou!

Een eerste techniek is intermitterend drukken.
Dit houdt in dat je jouw handen op enkele seconden op de spieren legt en lichtjes duwt. Na een drietal seconden, neem je het volgende stuk onder handen. Je beweegt altijd best van buiten naar binnen en let op dat je niet te snel verder gaat of te veel druk zet. Vraag aan de persoon of het goed voelt en of je niet te veel kracht gebruikt.

Effleurages worden vaak gebruikt in ontspannende massages, zeker op de rug. Deze techniek houdt in dat je in lange, strijkende beweging druk zet in één richting en dan in de andere richting lichtjes wrijft. Dit is een goede techniek om massageolie te verspreiden en de huid op te warmen. Op de rug begin je dan vanonder en zet je druk naar boven toe. Eens boven, herhaal je de beweging naar onder maar dan zonder druk te zetten en enkel lichtjes te wrijven.

Voor de nek en schouders is frictie een van de meest gebruikte technieken. Dit houd tin dat je de huid vastneemt en met kleine cirkelvormige bewegingen beweegt. Je zet dus druk met je vingers of duimen en draait de huid tegen het bot eronder. Dit bevordert de doorbloeding en kan spierspanning en stress verminderen.

Een vierde en laatste massagetechniek voor beginners is: schudden. En ja, dat is inderdaad zoals het klinkt: je plaatst je handen op een spier en beweegt ze ritmisch heen en weer.
 
Arrangementen

Bent u geïnteresseerd?

Boek online Chatten
Hallo, waarmee kunnen wij u helpen?
Type hieronder uw bericht voor direct contact.