Chat with us, powered by LiveChat

Nieuws

Natuurlijke middeltjes tegen zweetvoeten

Datum: 27 juli / in:  /

Natuurlijke middeltjes tegen zweetvoeten

Zweetvoeten zijn zeker in de zomer erg onhandig. En de nare geurtjes die daarmee gepaard gaan, zijn al helemaal geen pretje. Zweetvoeten hebben heel wat verschillende oorzaken: schimmel, bacteriën, foute schoenen, genetische aanleg, stress, slecht eten, … De oorzaak is dus niet altijd even gemakkelijk te achterhalen. Maar gelukkig zijn er wel heel wat verschillende remedies! Hieronder vermelden we een aantal natuurlijke middeltjes om zweetvoeten tegen te gaan en geurtjes te vermijden!

Natuurlijke middeltjes tegen zweetvoeten

Voetbad

Een voetbad is een erg handige manier om je zweetvoeten aan te pakken. Je kan er verschillende dingen aan toevoegen om de groei van bacteriën te stoppen en zweetgeuren te verminderen. Hier zijn alvast twee voorbeelden:

  1. Baksoda (of natriumbicarbonaat): week je voeten 10 minuten in water met baksoda
  2. Zwarte thee: Kook water met zwarte thee en laat 15 minuten afkoelen. Dompel je voeten er dan kort in, en droog goed af.

Essentiële oliën

Tea Tree is een essentiële olie die kan helpen tegen zweetvoeten. Let op: niet rechtstreeks aanbrengen op de voeten, maar een aantal druppels mengen met bijvoorbeeld amandelolie. Wil je meer weten over het gebruik van etherische oliën? Lees dan hier verder.

Antibacteriële zeep

Heb je erg veel last van zweetvoeten? Was je voeten dan elke dag met antibacteriële zeep, scrub ze regelmatig en droog je voeten meteen als je uit de douche komt.

Praktische tips

Eelt verwijderen  

Eelt op de voetzool is een ideale broedplaats voor bacteriën die zweetvoeten veroorzaken. Verwijder dus regelmatig het eelt zodat bacteriën geen kans krijgen! Onze medische pedicure kan je daarbij helpen!

Propere sokken

Dit spreekt natuurlijk grotendeels voor zich: maar doe elke dag propere sokken aan. Als je heel erg actief bezig bent of veel sport, wordt zelfs aangeraden om meerdere keren per dag van sokken te wisselen. Als je dat niet doet, kunnen er schimmels en bacteriën vormen in je sokken – en die werken zweetgeuren in de hand.

Van schoenen wisselen

Je denkt hier misschien niet meteen aan: maar als je gemakkelijk zweet, doe je best ook elke dag andere schoenen aan. Geef je schoenen de tijd om vanbinnen volledig te kunnen drogen door twee tot drie dagen te wachten voor je ze weer aantrekt. Fantastisch excuus om meer schoenen te kopen, vind je niet? 😉

Plaats een reactie