Chat with us, powered by LiveChat

Nieuws

Olie voor soepele spieren. Werkt het echt?

Datum: 27 augustus / in:  /

Iedereen heeft wel eens last van spierpijn. Of dat nu komt omwille van een blessure, te intensief sporten, een slechte houding of de leeftijd – er zijn verschillende oorzaken. Een van de beste behandelingen voor pijnlijke, stijve spieren is het gebruik van etherische oliën. Een dieptemassage met olie voor soepele spieren kan soelaas bieden voor en na intensief sporten. Het biedt verlichting bij spierpijn en spierkramp, maar ook bij stijfheid, rugpijn, verstuikingen, reuma en artritis.

Dieptemassage met olie voor soepele spieren

Welke olie is geschikt voor jou?

Een olie op basis van rozemarijn en kamfer werkt pijnstillend en rustgevend – ideaal voor spierkrampen. Let op: niet voor zwangere vrouwen of kinderen jonger dan 6.

Wintergroenolie is een soort van natuurlijke aspirine voor spieren en gewrichten. Het is perfect voor wie last heeft van tendinitis of epicondylitis, en ook voor wie allergisch is aan acetylsalicylzuur. Ook met deze olie moeten zwangere vrouwen en kinderen jonger dan 6 oppassen.

Etherische olie van eucalyptus en blauwe gom heeft ook veel pijnstillende krachten, net als het alternatief blauwe eucalyptusolie. Deze olie helpt bovendien ook om spieren te ontspannen, en zo komaf te maken met stijve spieren en spierkrampen.

Essentiële olie met magnesium is ook erg goed voor de spieren. Het verzorgt gevoelige spieren en helpt krampen voorkomen. Het is vaak een combinatie van etherische oliën met elementaire magnesium.

Tip: wil je deze behandeling met etherische oliën maximaliseren? Voeg dan warmte toe! Daarnaast kan je ook yoga beoefenen en voeding eten die rijk is aan omega-3-vetzuren (bevat anti-ontstekende eigenschappen).

Hoe werkt een massage met soepele spieren olie?

Het voordeel van de etherische oliën is dat ze snel opgenomen worden door de poriën in de huid. De olie bereikt zo snel de spieren in kwestie om de pijn en stijfheid te verlichten. Je mag deze etherische oliën niet rechtstreeks aanbrengen op de huid. Je moet ze verdunnen met essentiële oliën zoals amandelolie bijvoorbeeld.

Bij The Wellness Room gebruiken we 100% natuurlijke massage olie tijdens onze dieptemassage voor pijnlijke spieren. De massage gecombineerd met de olie ontspant pijnlijke spieren en verwarmt de spieren diep vanbinnen. Dat verlicht spierkrampen en geneest gespannen, stijve spieren. Bovendien blijft die werking duren: het voorkomt blessures, remt ontstekingen en stimuleert de bloedsomloop.

PROMO VAN DE MAAND: een dieptemassage met gratis soepele spieren olie

Plaats een reactie