Wat is een Shiatsu massage?

Shiatsu is een lichaamstherapie, ontstaan in Japan en gebaseerd op de traditionele Chinese geneeskunde. Het Japanse woord shiatsu betekent “vinger druk”, en de techniek houdt in dat de masseur zijn lichaam en spierkracht gebruikt om druk uit te oefenen op bepaalde plaatsen van het lichaam. Vingers, duimen en handpalmen worden ingezet om te helpen stretchen en voor manipulatie en mobilisatie van de gewrichten. Het is ideaal bij burn-out, rugpijn migraine en whiplash.

De geschiedenis van Shiatsu Massage

In 1320 werd door Akashi Kan Ichi “anma” ontwikkeld, een Japanse massagetechniek. In de 17e eeuw werd het door Sugiyama Waichi, een acupuncturist, verder ontwikkeld. Vervolgens ging Tokujiro Namikoshi nog een stap verder en zo ontstond shiatsu. In de jaren 1940 startte hij een shiatsu school en zijn zoon Toru Namikoshi zette het werk verder. Zij worden beschouwd als de uitvinders van de moderne shiatsu die wij vandaag kennen. Wist u trouwens dat u in Japan Shiatsu-therapeut kan worden, een opleiding gereguleerd door de overheid?

Shiatsu massage en energiebanen in het lichaam

De werking van een shiatsu massage is gebaseerd op de energiebanen in het lichaam, dezelfde energiebanen die gebruikt worden in accupunctuur. De Shiatsu-therapeut gaat in feite energiebanen in het lichaam deblokkeren. Door druk te zetten met vingers, duimen en handpalmen manipuleren zij de energiebanen, waardoor u de energie terug voelt stromen in uw lichaam. Reserveer nu uw shiatsu massage!
Arrangementen

Bent u geïnteresseerd?

Boek online Chatten
Hallo, waarmee kunnen wij u helpen?
Type hieronder uw bericht voor direct contact.