Mag je als het ’s nachts vriest, slapen met je raam open? Dat hangt af van waar je woont! Op het platteland is dit geen enkel probleem. In de stad daarentegen, houd je beter je raam dicht en voorzie je best een airco of andere manier van verluchting om frisse lucht aan te voeren.

Frisse lucht bevordert namelijk de nachtrust. Het zorgt ervoor dat er genoeg zuurstof aanwezig is, waardoor je dieper en langer slaapt. De ideale temperatuur om te slapen is trouwens tussen 16 en 18 graden, het kan dus zeker geen kwaad om je raam ’s nachts open te laten. Zelfs wanneer het buiten vriest, want binnen zal het nooit gaan vriezen. Wist je trouwens dat ouders in Scandinavië hun jonge kinderen, lekker warm ingeduffeld natuurlijk, vaak buiten hun middagdutje laten doen? Nordic napping heet dat dan!

Laat je raam dus gerust open staan! Het is geen enkel probleem als het topje van je neus koud is. Op voorwaarde dat de rest van je lichaam het lekker warm heeft natuurlijk. Zorg vooral dat je voeten niet koud krijgen! Daar heb je erg veel poriën en verlies je dus gemakkelijk warmte. Bovendien zullen je poriën sluiten al je het koud hebt, waardoor je de koude nog meer ervaart.

Maar, waarom is het dan wel af te raden in de stad? Dat is omwille van de luchtverontreiniging en fijn stof dat veel in de stad te vinden is. Als je daar teveel van inademt, kan dit erg negatieven effecten op je gezondheid hebben. Door fijn stof loop je meer risico op longkanker, en hart- en vaatziekten. In de stad houd jij je raam dus best dicht ’s nachts! Zorg dan voor frisse lucht met een airco of ander verluchtingssysteem.
Arrangementen

Bent u geïnteresseerd?

Boek online Chatten
Hallo, waarmee kunnen wij u helpen?
Type hieronder uw bericht voor direct contact.