To Botox or not to Botox, that’s the question !

Sinds de uitvinding van Botox in de jaren tachtig zijn vrouwen en mannen overal geobsedeerd door het injecteerbare middel om het verouderingsproces te bedriegen - althans esthetisch. Hoe werkt het?Botox is een neurotoxine die tijdelijk de communicatie tussen de zenuwen en de spieren voorkomt. Met andere woorden, verlamt Botox de geïnjecteerde spier, meestal gedurende een periode van drie tot zes maanden. Daarom, als je probeert te fronsen, zul je dat niet kunnen, wat geen slechte zaak is op zich !

Feit of Fabel: Botox vermindert de aanmaak van nieuwe rimpels

Om de toxiciteit van Botox te verzachten, beweren artsen steeds vaker dat het rimpelvorming tegengaat, omdat de expressie zogezegd tijdelijk niet meer lukt, zouden er minder ‘nieuwe expressielijnen of rimpels’ ontstaan. Fabel. Helaas is niks minder waar. Integendeel, door de toxiciteit van het product, veroudert de huid sneller, wordt ze slapper, grauwer, en werkt de botox hetzelfde als iedere dag een flinke laag vergif in je dagcreme. Want helaas is het een vergif, verpakt in een ietwat decadente naam. Met de leeftijd vermindert het collageen en elastine gehalte in je huid, en in plaats van dit terug te boosten, werkt de botox alleen maar bergafwaarts. 

Simpele vergelijking 

Vergelijk het met het volgende: Als je je beenspieren 20 jaar lang niet zou bewegen, zouden je spieren uiteindelijk krimpen en behoorlijk zwak worden. Hetzelfde kan gebeuren met de spieren in je gezicht. Bij regelmatig gebruik, gedurende een langere periode, zonder onderbreking, zal de spier uiteindelijk dunner worden en zijn kracht verliezen door gebrek aan gebruik. Dit echter niet enkel op de plaatsen die je hebt laten behandelen, de stof verspreid zich doorheen je hele bloedbaan en lichaam !  Dus nee, je gezicht zal er op termijn zeker niet beter uitzien. Mettertijd, gaan je gelaatsspieren door de botox letterlijk 'hangen', aan (zwaarte)kracht verliezen, en (nog) slapper worden. 

Cognitieve dissonantie… Botox tegen (frons)hoofdpijn

Cognitieve dissonantie ontstaat wanneer we het idee hebben dat ons gevoel tegen onze gedachte of mening ingaat. Ergens is het algemeen geweten dat Botox een drug is, het verslavend werkt, en tevens een vergif is, waarop ons lichaam anti lichamen aanmaakt en het immuunsysteem permanent tegen vecht. Maar doordat steeds meer celebrities de stof hypen, en zelfs doktoren het aanraden als ultiem anti- (frons)hoofdpijn middel, verandert je attitude rond Botox, - van een negatieve gedachte naar een positieve. Rondom je heen zie je overal ‘mooie’ en gelukkige mensen, die botox hebben laten inspuiten, en zoals Leon Festinger het zegt: Wanneer steeds meer mensen ervan kunnen worden overtuigd dat het geloof correct is, dan moet het blijkbaar wel kloppen. Helaas is dit een van de vele marketingtechnieken. Desalniettemin, wordt botox wel op medisch vlak succesvol gebruikt, zoals bv. bij patiënten met blefarospasme, hyperhidrose, na een hersenberoerte, spastische spieren,  langdurige zware migraine aanvallen, en nog sommige andere ziekten. 

What are your options?

Als  je veroudering wil tegengaan, is het zaak om goed voor je huidje te zorgen. Zo kan je beter kiezen voor een regelmatig bezoekje aan de schoonheidsspecialiste, of ineens gaan voor een huidtherapie behandeling gericht op huidverbetering, zoals bv. met mesotherapie. Door middel van mesotherapie of dermapen kunnen tekorten worden aangevuld zoals bv. natuurlijk collageen, hyaluronzuur, vitamine A, B, C, D, E en F, gevriesdroogde enzymen, peptiden, en tal van andere gezonde huidboosters. Kies dus  bewust voor een huidverbeterende behandeling die de huid ontdoet van “tekorten” en ze voedt waar nodig.. Wil je toch snel en veilig van rimpeltjes af? Ga voor een argireline behandeling met mesotherapie of dermapen ! Waarom? Argireline kan een geweldig alternatief zijn voor botox. Argireline is de handelsnaam voor een synthetisch peptide genaamd Acetyl Hexapeptide-3. Het werkt door de neurotransmitters te beperken die uw gezichtsspieren vertellen te bewegen (een proces dat exocytose wordt genoemd). Wanneer u de neiging om de spieren te bewegen beperkt, ontspannen dynamische lijnen en rimpels na verloop van tijd en worden minder uitgesproken. Zelfde principe, minder pijnlijk, niet toxisch, en veel beter voor je huid op lange termijn !

Benieuwd geworden?!

Boek je intake in en laat je verder helpen door onze medische specialiste !
Arrangementen

Bent u geïnteresseerd?

Boek online Chatten
Hallo, waarmee kunnen wij u helpen?
Type hieronder uw bericht voor direct contact.