Tandpasta helpt niet tegen puisten
Toegevoegd door Barbara op 23 maart 2018.

Had jij als puber last van acne? Dan heb je vast en zeker wel de “raad van tante Kaat” gehoord dat je er tandpasta op moest smeren. ’s Avonds je puistjes met tandpasta bedekken, en ’s ochtends wakker worden met een acne-vrij gezicht. De fluor zou de puistjes uitdrogen, waardoor ze sneller verdwijnen en niet meer terugkomen. Maar is dat wel zo?
 

Wat zijn puistjes?

Puisten zijn ontstekingen van de huid die ontstaan door verstopte talgklieren. Vooral pubers lijden hieraan doordat hun hormonen op hol slaan. Daardoor gaan de talgklieren veel meer en veel dikkere talg produceren. Het wordt moeilijker om talg af te voeren, en zo kunnen je poriën verstoppen.
 

Waarom tandpasta?

Er zitten in tandpasta verschillende ingrediënten die niet alleen bacteriën aanpakken maar ook een uitdrogend effect hebben. Als je tandpasta op je puist smeert, is de kans dan ook groot dat je puistjes inderdaad zullen uitdrogen. Daardoor zijn ze meteen minder zichtbaar en krijg je het gevoel dat tandpasta werkt tegen acne.
 
Maar in tandpasta zitten ook een aantal stoffen die erg schadelijk kunnen zijn. Menthol kan brandplekken veroorzaken en fluoride is giftig. Als je dus ’s avonds tandpasta op je gezicht gaat slapen, is de kan groot dat je er ’s morgens negatieve gevolgen van ondervindt. Je kan wakker worden met kleine brandplekken in je gezicht en nog meer huidirritatie dan voor je ging slapen.
 

Acne behandelen

Hoewel tandpasta je puistjes wel kan uitdrogen, brengt het dus ook heel wat risico’s met zich mee. Bovendien is het uitdrogen van de puist niet genoeg, je huid moet namelijk ook herstellen. Kies daarom voor een acne-behandeling met salicylzuur. Dit ingrediënt droogt de puist niet alleen uit, maar stimuleert ook celvernieuwing. Zo ziet jouw huid er sneller weer als nieuw uit!

Arrangementen

Bent u geïnteresseerd?

Boek online Chatten
Hallo, waarmee kunnen wij u helpen?
Type hieronder uw bericht voor direct contact.
Last minutes