Zwarte besToegevoegd door Barbara op 26 januari 2018.

Zwarte bes goed voor de huid

Zwarte bessen bloeien van april tot mei en komen oorspronkelijk uit Centraal- en Noord-Europa en Noord-Azië. Ze zitten vol met vitamines, voornamelijk vitamine C en in mindere mate B1 en B2. Zwarte bessen kunnen rauw gegeten worden, maar worden vooral gebruikt in de voedselindustrie om limonade, confituur en siroop van te maken.
 
In Europa is de cultivatie van de zwarte bes begonnen op het einde van de 17e eeuw. De plant werd toen vaak gebruikt als basis voor traditionele medicijnen. Tegenwoordig wordt niet meer gebruikt voor medicijnen, maar wel in de schoonheidsindustrie. De olie van zwarte bes zaden is een gewild ingrediënt voor schoonheidsproducten, terwijl er van de bladeren een gele kleurstof gemaakt wordt en van het fruit een blauwe of violet kleurstof.
 
Zoals gezegd zitten zwarte bessen vol met vitamine C, een antioxidant dat erg heilzaam is voor de huid. Deze vitamine ondersteunt de aanmaak van collageen (voor de elasticiteit van de huid) en als antioxidant gaat het huidveroudering tegen. Zwarte bes extract profiteert dus van Vitamine C om de verschijnselen van veroudering tegen te gaan en je huid weer glad te maken.
 
Bij The Wellness Room kennen we alle voordelen van zwarte bes voor de schoonheidsindustrie. Daarom hebben wij een dagcrème en nachtcrème ontwikkeld op basis van zwarte bes. Deze crèmes voeden je huid met vitamines en antioxidanten en bezorgen je een stralende, jonge en gladde huid! Nu te koop bij The Wellness Room!
Arrangementen

Bent u geïnteresseerd?

Boek online Chatten
Hallo, waarmee kunnen wij u helpen?
Type hieronder uw bericht voor direct contact.
Last minutes