HIFU staat voor High Intensity Focused Ultrasound, en de HIFU Behandeling is een niet-chirurgische facelift. Een niet-chirurgische facelift is een combinatie van niet-invasieve of minimaal invasieve huid verjongende behandelingen bedoeld om de ouder wordende en beschadigde huid op te frissen.De HIFU Behandeling is een facelift op basis van geluidsgolven waar dus geen scalpel bij komt kijken en geen herstelperiode nodig is. Door de geluidsgolven komt er energie vrij die de onderhuidse temperatuur doet stijgen tot 60°. Hierdoor zal er een herstelproces in gang treden waarbij de collageen aanmaak wordt gestimuleerd. Doordat er meer collageen wordt aangemaakt, zal je huid steviger en strakker worden.De HIFU behandeling claimt hiermee de eigen reactie van het lichaam te gebruiken om de huid te liften. Het proces van collageen vorming neemt ongeveer 3 maanden in beslag, waarbij de huid langzaamaan steviger wordt. De behandeling kan de hals, het gezicht, en de decolleté aanpakken.
HIFU is vooral geschikt voor mensen met een ouder wordende huid die liever geen fillers willen of die een facelift nog een stap te ver vinden gaan. De behandeling is makkelijk te toe passen en heeft nauwelijks bijwerkingen, waardoor je geen operatie hersteltijd hebt en het ook goed te verbergen is tegenover je omgeving. Door de HIFU behandeling kan je huid op een natuurlijkere manier gelift en verstevigd worden.Houd er wel rekening mee dat de niet-chirurgische HIFU geen ernstig verslapte huid kan aanpakken of onderliggende spieren kan aanspannen, vooral langs de haarlijn en in de hals, zoals een chirurgische facelift of halslift dat wel kan doen.Uit onderzoek is daarnaast gebleken dat de HIFU facelift het meest doeltreffend is voor je kaaklijn, wangen en het gebied rondom je mond.
Wanneer één behandeling voldoende is om het gewenste resultaat te bereiken, wordt dit zichtbaar na circa 2 à 3 maanden. De hoeveelheid behandelingen is uiteraard afhankelijk van je leeftijd en je eigen verwachtingen.  Het kan tot zes maanden duren voordat de uiteindelijke resultaten zichtbaar zijn; zo lang duurt het voor je huid om te verjongen en nieuw collageen aan te maken.
Voordelen
 • Er is vrijwel geen hersteltijd. Je huid kan na de behandeling een paar dagen gezwollen of rood zijn, maar je hebt aanzienlijk minder herstel nodig dan na een chirurgische facelift.
 • De enige vorm van verdoving die je voor de behandelingen nodig hebt, is een plaatselijke verdovende crème.
 • Omdat deze behandeling minder ingrijpend is dan een chirurgische ingreep, brengt het minder potentiële gezondheidsrisico’s met zich mee.
De resultaten verschillen per persoon, maar over het algemeen kun je (een gedeelte van) onderstaande resultaten verwachten:
 • Rimpels rond je voorhoofd, ogen, en mond nemen af
 • Je huidstructuur wordt gladder
 • Je poriën worden fijner
 • De huid van je wangen verstevigt en wordt strakker
 • Je huidelasticiteit en contouren verbeteren
 • Als je een afhangende kaaklijn hebt kan deze worden gelift
 • Je huidstructuur verbetert en je huid wordt helderder en frisser
 • De huid op je hals en decolleté wordt strakker
Nadelen
 • Je krijgt niet dezelfde mate van lifting en verstrakking die je kunt verwachten na een chirurgische facelift.
 • De HIFU behandeling zal waarschijnlijk geen eenmalige ingreep zijn. Je kunt niet alle behandelingen op dezelfde dag laten uitvoeren, en sommige behandelingen vereisen een reeks behandelingen voor optimale resultaten.
 Alle niet-chirurgische behandelingen, zoals de HIFU facelift, vereisen vaak doorlopende onderhoudsbehandelingen om de resultaten te behouden – sommige zelfs drie tot vier keer per jaar.  Voor een duurzaam resultaat worden bij de HIFU behandeling drie sessies aanbevolen, gespreid over 6 tot 8 weken.

De duur van de resultaten verschilt ook per patiënt. Mensen die een ongezonde levensstijl aanhouden en niet goed voor hun huid zorgen zullen minder lang resultaten behouden.Zorg er dus voor dat je gezond leeft, niet rookt en je huid goed verzorgt voor het beste resultaat. Zorg er daarnaast voor dat je de kwaliteit van je huid onderhoudt door goede medische huid- en zon verzorgingsproducten te gebruiken.
De behandeling verloopt in drie fases en wordt uitgevoerd met een hoog intensieve, gefocuste ultrasound machine. De behandelend arts smeert de kop van de machine in met een geleidende gel en begint dan met de diepste huidzone in je gezicht. Met behulp van drie verschillende koppen bereikt de behandelend arts achtereenvolgens drie lagen in de huid (4,5 mm, 3 mm en 1,5 mm). Dit zijn de de opperhuid, de diepe dermale laag en de fibromusculaire laag, ook wel de SMAS-laag genoemd.De behandeling kan warm of oncomfortabel aanvoelen en soms kan je een lichte prikkeling of tinteling voelen. Dit is afhankelijk van het behandelgebied. Dit gevoel is echter van korte duur en verdwijnt vrij direct na de behandeling. Als je overgevoelig bent of geen pijn wilt voelen, kun je voor de behandeling best om een verdovingscrème vragen.

Na de HIFU Behandeling zal je een lichte roodheid en soms wat lichte zwelling ondervinden. Ook kun je nog enkele uren wat lichte tintelingen voelen. Na de behandeling kun je het beste 12 uur niet sporten of naar de sauna gaan, en moet je tot 48 uur na de behandeling blootstelling aan zon voorkomen.De nazorg wordt door de behandelend arts aangegeven, maar bestaat vaak uit het gebruik van hydraterende maskers en het voorkomen van hitte of kou op het gezicht zodat de resultaten zich het beste kunnen ontwikkelen.

Er zijn weinig risico’s of complicaties bekend bij een HIFU Behandeling. Er kan na de behandeling roodheid en wat lichte zwelling optreden, maar dit zal binnen enkele uren verdwijnen. Sommige mensen ervaren na de behandeling tintelingen of gevoeligheid bij aanraking. Deze bijwerkingen zijn mild en van korte duur.
Hallo, waarmee kunnen wij u helpen?
Type hieronder uw bericht voor direct contact.
Afspraak maken Cadeaubon