Wat is cellulitis?

Cellulitis, ook wel sinaasappelhuid genoemd, ontstaat wanneer het aantal vetcellen in het onderhuidse bindweefsel toeneemt waardoor een vernauwing van de bloedvaten wordt veroorzaakt. Door een slechte bloedcirculatie en een verstoorde vochtafvoer kunnen vet, afvalstoffen en vocht steeds moeilijker worden afgevoerd. Hierdoor verhardt het bindweefsel en ontstaat er een bobbelige huid wat zorgt voor putjes. Dit is in het kort wat cellulitis is.


De behandeling tegen cellulitis

Het masseren van de sinaasappelhuid – cellulitis, bevordert de doorbloeding waardoor cellulite opmerkelijk kan verminderen. De manuele anti-cellulitismassage van uw therapeute zal de vetkussentjes onderhuids losmaken, en het natuurlijke afvoersysteem van het lichaam te stimuleren. Cellulitis massage is 100% effectief en natuurlijk. Uw therapeute zal zich concentreren op de plaatsen waar zij effectief cellulitis voelt en waarneemt. De cellulitis massage kan een beetje pijnlijk aanvoelen, omdat het vet als het ware wordt los gemasseerd. De cellulitis massage is geen ontspannende maar wel een zeer effectieve massage.

 

Welke vormen van cellulitis zijn er?

Er bestaan 3 soorten cellulitis. Ten eerste is er de adipeuze cellulitis, deze wordt ook wel vetcellulitis genoemd. Deze vorm van cellulitis wordt gekenmerkt door een soepele sinaasappelhuis over grote zones van het lichaam. Ten tweede bestaat er de fibreuze cellulitis. Deze soort cellulitis is harder en dus moeilijker te behandelen. Je ziet hierbij ook duidelijk de sinaasappelhuid. Ten slotte bestaat er de geïnfiltreerde cellulitis. Deze ontstaat door vochtophoping en typische symptomen hiervan zijn gezwollen benen of dikke enkels.

Deze symptomen kunnen ervoor zorgen dat men onzeker wordt over zijn of haar lichaam. De zones waar cellulitis het meest voorkomt, zijn de dijen, billen, binnenkant van de knieën en de kuiten.

 

 

Welke soorten cellulitis massage zijn er?

Het type massage dat nodig is, hangt af van de type cellulitis. Bij de adipeuze cellulitis wordt namelijk gebruik gemaakt van de knijp-en-rol massage of kneedmassage. Bij mensen die last hebben van fibreuze cellulitis, is het het beste om de cirkelvormige wrijfbewegingen te maken met de vuist. Geïnfiltreerde cellulitis wordt behandeld met glijdende druk die wordt uitgeoefend met de vlakke hand of met gespreide vingers.

Zoals je ziet is er voor elke vorm van cellulitis een geschikte massage. Het beste is om de massage meerdere malen te herhalen om het optimale resultaat te behalen.

Dé cellulitis massage, de cellulitis behandeling met resultaat

Indien u naast cellulitis, ook last heeft van een verslapte huid, eventuele vochtophoping, huidoneffenheden of andere zaken die uw zelfbeeld niet bevorderen, kan u zich laten informeren over onze Figuurcorrectie machines, zoals bv. onze LPG endermologie machine OF CCav Pro cavitatie machine. Vraag naar onze mogelijkheden en maak een afspraak voor een gratis intake gesprek!

Het is nu duidelijk wat cellulitis is, hoe je dit moet behandelen en met welke technieken. Wilt u cellulitis laten behandelen? Bekijk onze website en maak een afspraak!
Locatie AntwerpenArthur goemaerlei 50 Antwerpen Openingstijden
Ons team staat 7 dagen per week voor u klaar! Boek online
 • Ma 09:30-22:00
 • Di 09:30-22:00
 • Wo 09:30-22:00
 • Do 09:30-22:00
 • Vr 09:30-22:00
 • Za 09:30-22:00
 • Zo 09:30-22:00
ook geopend op zon- en feestdagen
Locatie Hoogstraten Bredaseweg 32 Hoogstraten Openingstijden
Ons team staat  7 dagen per week voor u klaar! Boek online
 • Ma 09:30-22:00
 • Di 09:30-22:00
 • Wo 09:30-22:00
 • Do 09:30-22:00
 • Vr 09:30-22:00
 • Za 09:30-22:00
 • Zo 09:30-22:00
ook geopend op zon- en feestdagen
Afspraak maken Cadeaubon