Wat is een ayurvedische massage?

Een ayurvedische massage lijkt op een ontspanningsmassage, echter is het niet hetzelfde. Ayurveda is een oude Indiase vorm van genezing die u laat kalmeren en doet herleven en verjongen. Wanneer u een ayurvedische massage gehad hebt, zullen de voordelen direct zichtbaar zijn. Een ayurvedische massage richt zich op het ontgiften van het lichaam en zorgt ervoor dat u uzelf rustiger en evenwichtiger voelt. Uw levensstijl, stemming en eventuele probleemgebieden zijn belangrijk om duidelijk te hebben indien u graag een ayurvedische massage wil. Hierdoor kan de massage volledig naar uw behoeftes worden aangepast. Een ayurvedische massage betreft zowel het reinigen, ontspannen, voeden en balanceren van het fysieke lichaam. De emotionele toestand als de geest worden beïnvloed. Het brengt lichaam en geest dichter bij elkaar en stimuleert het zelfherstellend vermogen van het lichaam.

Hoe werkt een ayurvedische massage?

Bij een ayurvedische massage wordt een grote hoeveelheid kruidenolie gebruikt. Dit is zeer kenmerkend aan dit type massage. De kruiden hebben een geneeskrachtige en medicinale werking en de olie bevat vaak extracten van kokos, sesam of ghee. De kruidenolie is puur en plantaardig en bevat daarom actieve bestanddelen waar uw huid en spieren direct van opknappen. De ayurvedische massage in Antwerpen ofwel het inoliën van het lichaam heeft een directe invloed op de 7 dhatus (weefsels) die geolied worden. Spieren, pezen, gewrichten, banden, huid (tvak), bloed en bot maar ook op de organen zoals blaas en darmen. Het onderscheid tussen een westerse (en ook een aantal oosterse massagevormen) en ayurvedische massage is dus het gebruik van een ruime hoeveelheid warme kruidenolie of basisolie.

Bij een ayurvedische massage voert de massagetherapeut een rustgevend ritme en milde druk massagetechnieken uit. Dit zorgt voor ultieme ontspanning voor lichaam en geest. Indien u graag een ayurvedische massage wilt boeken, kunt u dit eenvoudig doen via het boekingsformulier.

Het draait om balans

Het doel van een ayurvedische massage is om uw lichaam, geest en spirituele intuïtie op evenwicht te brengen. Een basisprincipe die hierin wordt gebruikt zijn de drie dosha's: Pitta, Vatta en Kapha. Deze drie doshas geven nizicht in de constitutie van een persoon. Elke dosha's zijn in de mens  vertegenwoordigd, echter kan de ene dosha prominenter aanwezig zijn dan de ander. Een ayurvedische masseur kan inzien welke dosha minder zichtbaar is en hierop de massage aanpassen. Zo wordt alles weer in balans gebracht.

Voordelen van een ayurvedische massage

Een ayurvedische massage is qua voordelen gelijk aan een ontspanningsmassage. Naast dat een ayurvedische massage erg ontspannend is, zijn er nog meer voordelen. Een ayurvedische massage stimuleert de bloedcirculatie en het afvoeren van afvalstoffen. Daarnaast worden uw spieren en gewrichten een stuk soepeler. Wel is het raadzaam om na een ayurvedische massage rustiger aan te doen en wat meer water te drinken om afvalstoffen direct af te voeren. Tevens kunt u de olie langer laten inwerken door enkel te douchen met warm water en nog geen zeep te gebruiken.

Voor wie is een ayurvedische massage geschikt?

Een ayurvedische massage kan erg nuttig zijn indien u last heeft van chronische pijnen, stress, rugpijn, hoofdpijn, slechte doorbloeding of slapeloosheid, echter is een ayurvedische massage géén medische massage. Het kan wel helpen bij het verminderen van uw pijn en stress.

De ayurvedische massage die het meest populair is, is de abhyanga. Dit is een volledige Indiase lichaamsmassage, waarbij veel warme kruidenoliën of etherische oliën worden gebruikt. De vitale energiepunten (oftewel marma-punten) in uw lichaam worden bij deze massage gestimuleerd waardoor de geblokkeerde energie in uw lichaam weer vrij kan stromen.

De ayurvedische massages kunnen 30 tot 90 minuten duren en zijn geschikt voor jong en oud. Na deze massage bent u volledig ontspannen en heeft u een uitgebalanceerd evenwicht tussen lichaam en geest.

Een ayurvedische massage boeken in Antwerpen

Wilt u ook graag een ayurvedische massage boeken in Antwerpen? The Wellness Room biedt meer dan 160 behandelingen aan in beauty en massage, waaronder de ayurvedische massage. Bij ons werken enkel professionals, waardoor u wordt voorzien van de beste massages in de regio. Een afspraak maken kunt u eenvoudig doen via ons boekingsformulier.

Retreat Wellness, Massage & Beauty aanbiedingen

Massage arrangementen
Boek online Bekijk tijdelijke acties
Hallo, waarmee kunnen wij u helpen?
Type hieronder uw bericht voor direct contact.