Wat is overbelasting?

Overbelasting kan grofweg ontstaan door een kortstondige te zware belasting of door een te langdurige lichte belasting. In ieder geval zodanig dat het lichaam de gevolgen niet makkelijk kan herstellen. Dit in tegenstelling tot een trainingsprikkel waarbij het lichaam in de rustfase erna niet alleen herstelt, maar zelfs sterker kan worden. De focus ligt hier speciaal op spieren, maar overbelasting kan ook leiden tot problemen aan pezen, banden en gewrichten etc. Ook spierknopen kunnen ontstaan door overbelastingen.

Wat is er precies aan de hand? Soms zijn de gevolgen van overbelasting erg duidelijk. Er gaat iets kapot: gescheurde spier of pees, zweepslag, peesschedeontsteking, etc. Vaak zijn de aandoeningen wat minder duidelijk: ‘vastzittende’ spieren / gewrichten, onduidelijke pijn bij bepaalde bewegingen, een gevoelige plek met uitstralende pijn op een andere plek, hoofdpijn. Er is een hele categorie spiergerelateerde problemen waarbij er niet echt iets kapot is en waarbij op foto’s en scans weinig te zien is, terwijl er toch duidelijk klachten zijn. Zo kunnen mensen lange tijd met iets rondlopen terwijl niet duidelijk is wat er precies aan de hand is.
Massage ontspant maar zorgt tegelijkertijd dat de spanning op de spieren afneemt. Ook stimuleert een massage de afvoer van afvalstoffen. Dit is belangrijk, want juist die ophoping van afvalstoffen geven zijn de oorzaak van jouwpijnlijke klachten. Regelmatig laten masseren houdt de spieren soepel en maakt de spieren langer. Hierdoor blijven ze in conditie en kunnen ze inspanningen leveren waarop ze voorbereid zijn.

VOOR OVERBELASTING TE BEHANDELEN KIES JE BEST VOOR:

(vooral voor mensen met zittend beroep) stoelmassagedieptemassageinfrarood massagefango therapie massage.
(vooral voor mensen met staand beroep) reflexologiedieptemassagevoetmassage, fango therapie massage.


Vergelijk al onze massages Vergelijk al onze massages op basis van enkele kernwoorden. Zo kan u zelf aangeven of bekijken welke massage het beste bij u past. MASSAGES VERGELIJKEN

Boek online uw Overbelasting behandeling

Boek online uw Overbelasting behandeling en massage arrangement in Antwerpen

Boek gemakkelijk online uw gewenste Overbelasting behandeling of geef ons uw wensen door voor een massage arrangement op maat. Alle beschikbare Overbelasting behandelingen zien? Selecteer dan “geen voorkeur“. Selecteer een therapeut voor hun specialisme. Wilt u profiteren van extra voordeel? Bekijk dan onze promo met een beperkt aantal last minutes.

Hoe maak ik een boeking

  • Kies uit één van onze gediplomeerde specialisten.
  • Kies uw datum en het tijdstip en maak uw boeking online compleet.
  • Hulp nodig of wilt u uw afspraak verzetten? Start onze LiveChat of laat hier een bericht achter. Wij helpen u graag.

© 2019 the Wellness Room - Antwerpen
beoordeling the wellnessroom antwerpen
5.0