Haargroeiremming 

De duur van de haargroeiremming na een behandeling met een diode laser kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de individuele haargroeicyclus en het behandelde gebied. Over het algemeen zijn meerdere behandelingssessies nodig om optimale resultaten te bereiken. Gemiddeld kan men verwachten dat tussen de 6 en 8 behandelingen nodig zijn, met tussenpozen van 4 tot 8 weken, voor een langdurige haarvermindering.

Na elke laserbehandeling zou je een geleidelijke afname van haargroei moeten opmerken. Sommige mensen ervaren na de eerste paar behandelingen al aanzienlijke vermindering van haargroei, terwijl anderen mogelijk meer behandelingen nodig hebben om vergelijkbare resultaten te bereiken.

Het is belangrijk op te merken dat hoewel diode laserbehandelingen de haargroei kunnen verminderen, ze niet permanent zijn. Na een volledige behandelingskuur kan er echter een langdurige haarreductie optreden, waarbij eventuele teruggroei meestal fijner en lichter van kleur is.

Het is raadzaam om een professionele dermatoloog of schoonheidsspecialist te raadplegen voor een evaluatie van je individuele situatie en om een behandelingsplan op maat te krijgen. Dit kan je door contact op te nemen met barbara via receptie@the-wellness-room.be.

Met wat het meeste profijt, laserontharing of ontharing met wax? 

Na een diode laserbehandeling kunnen de haren na verloop van tijd uitvallen. Het exacte tijdsbestek kan variëren, maar over het algemeen begint het uitvalproces binnen 1 tot 3 weken na de behandeling. Naarmate de behandelde haarzakjes beschadigd raken, zullen de haren geleidelijk aan losraken en uitvallen. Dit proces kan enkele weken tot maanden duren, afhankelijk van de individuele haargroeicyclus. Het is belangrijk op te merken dat niet alle behandelde haren tegelijkertijd uitvallen. Omdat de haargroeicyclus uit verschillende fasen bestaat, zal niet elke haarzakje op hetzelfde moment reageren op de laserbehandeling. Daarom kunnen nieuwe haren tijdens de behandelingsperiode naar voren komen, terwijl de behandelde haren geleidelijk uitvallen. Om optimale resultaten te bereiken, wordt meestal een reeks diode laserbehandelingen aanbevolen. Dit komt omdat de haargroei cyclisch is en het nodig is om meerdere sessies te plannen om de behandelde gebieden volledig te deactiveren en de haargroei te verminderen. De exacte aanbevolen behandelfrequentie kan variëren afhankelijk van factoren zoals het te behandelen gebied en de individuele reactie op de behandeling. 

En dit in vergelijking met waxen....

Na het waxen kunnen de haren gemiddeld tussen de 2 tot 6 weken wegblijven, afhankelijk van je haargroeisnelheid en andere individuele factoren. Dus in het slechtste geval krijg je al na 2 weken nieuwe haartjes, in het beste geval na 6 weken. Na een laserbehandeling is dit net omgekeerd, na 1 tot 3 weken beginnen de haren uit te vallen, bovendien groeien de haren na het scheren met een scheermesje en direct daarop volgend de lasermachine, minder snel terug, omdat de haarzakjes even knock-out zijn geslagen door de laser. Het moment dat ze weer klaar zijn om te groeien, zijn de meeste dood en vallen ze uit. 

Waxen verwijdert de haarzakjes vanaf de wortel, waardoor het langer duurt voordat de haren teruggroeien in vergelijking met scheren, -behalve dan als je na het scheren een lasersessie doet.

Het is belangrijk op te merken dat de haargroei cyclisch is, wat betekent dat de haren niet allemaal tegelijkertijd groeien of in dezelfde fase van de haargroeicyclus zitten. Daarom kunnen na het waxen enkele haren eerder of later teruggroeien dan andere. En na een lasersessie enkele haren eerder of later uitvallen dan andere. Daarnaast kunnen factoren zoals hormonale veranderingen, genetica en medicatie ook invloed hebben op de snelheid van de haargroei en hoe lang de haren wegblijven na het waxen.Het regelmatig waxen van het behandelde gebied kan helpen om de haargroeicyclus te beïnvloeden en de tijd tussen de waxbeurten te verlengen. Na verloop van tijd kunnen de haren dunner en minder dicht terugkomen. Dit is uiteindelijk ook de wens van iedere persoon die kiest voor ontharing in het algemeen. Volledige permanente ontharing is er helaas nooit, maar waar we streven naar 'voor altijd' kunnen we ook streven naar ' voor zo lang en efficiënt mogelijk' ;-).

En last but not least, wat zijn de 'nadelen' of wat mag je niet doen na het ontharen met wax of laser? 


Na het ontharen met wax of laser zijn er enkele voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om mogelijke irritaties of complicaties te voorkomen. Hier zijn enkele dingen die je beter kunt vermijden na het ontharen:
  1. Blootstelling aan de zon: Direct na het ontharen is je huid gevoeliger voor zonlicht. Blootstelling aan de zon binnenin 1 week kan leiden tot verbranding, irritatie en hyperpigmentatie. Het wordt hoogst aanbevolen om zonblootstelling te vermijden voor minimum 1 week en sowieso een zonnebrandcrème met een hoge SPF te gebruiken op de behandelde gebieden.
  2. Warme baden of douches: Vermijd het nemen van hete baden of douches direct na het ontharen, omdat dit de geïrriteerde huid verder kan irriteren. Kies liever voor lauw water om je huid te kalmeren.
  3. Scrubben of exfoliëren: Vermijd het gebruik van scrubs of exfoliërende producten op het behandelde gebied gedurende enkele dagen na het ontharen. Dit kan de geïrriteerde huid beschadigen of ontstekingen veroorzaken.
  4. Strakke kleding: Draag geen strakke kleding op het behandelde gebied, vooral als je huid gevoelig of geïrriteerd is. Strakke kleding kan wrijving veroorzaken en de huidirritatie verergeren.
  5. Gebruik van irriterende producten: Vermijd het gebruik van producten met potentieel irriterende ingrediënten, zoals geurige lotions, geparfumeerde crèmes of producten met alcohol. Deze kunnen de geïrriteerde huid verder irriteren.
  6. Zwemmen in chloorwater: Vermijd zwemmen in chloorwater gedurende minstens 24-48 uur na het ontharen. Het chloor kan de geïrriteerde huid irriteren en branderigheid veroorzaken.
Het is altijd raadzaam om de specifieke instructies en richtlijnen van je ontharingsspecialist of dermatoloog op te volgen, omdat de aanbevelingen kunnen variëren op basis van het type ontharing en je individuele huidgevoeligheid.
Contacteer barbara via receptie@the-wellness-room.be voor meer info. 



Arrangementen

Bent u geïnteresseerd?

Boek online Chatten
Locatie Antwerpen Arthur goemaerlei 50 Antwerpen Openingstijden
Ons team staat 7 dagen per week voor u klaar! Boek online
  • Ma 09:30-22:00
  • Di 09:30-22:00
  • Wo 09:30-22:00
  • Do 09:30-22:00
  • Vr 09:30-22:00
  • Za 09:30-22:00
  • Zo 09:30-22:00
ook geopend op zon- en feestdagen
Locatie HoogstratenBredaseweg 32 Hoogstraten Openingstijden
Ons team staat  7 dagen per week voor u klaar! Boek online
  • Ma 09:30-22:00
  • Di 09:30-22:00
  • Wo 09:30-22:00
  • Do 09:30-22:00
  • Vr 09:30-22:00
  • Za 09:30-22:00
  • Zo 09:30-22:00
ook geopend op zon- en feestdagen
Afspraak maken Cadeaubon