Niets zo leuk als genieten in een jacuzzi, toch? Warm water wordt al eeuwenlang gebruikt als ontspanningstherapie, denk bijvoorbeeld maar aan de Romeinse thermen. Om te ontspannen en verstijfde spieren te verlichten, is dit één van de meest gebruikte en effectieve therapieën. Wij onderzochten 5 grote voordelen van de jacuzzi.

Je lichaam ontspannen

Warmte wordt in fysiotherapie gebruikt om spieren te ontspannen en een jacuzzi werkt op diezelfde manier ontspannend voor je hele lichaam. Dit positieve, ontspannende effect ervaar je zelfs al na een kort bezoekje aan de jacuzzi: enkele minuten is genoeg. Bovendien wordt die ontspannende werking versterkt door de massagekoppen in de jacuzzi.

Zweten is gezond

Door de warmte ga je zweten, wat ook een heilzaam effect heeft: je lichaam gaat zich namelijk sneller en beter afvalstoffen afscheiden. Je zweet letterlijk ongezonde en toxische stoffen uit. Ben jij aan een detox-kuur bezig? Dan is een jacuzzi een ideale aanvulling! Let wel op dat je niet te lang blijft zitten in de warmte, dan kan je uitdrogen. Vermijd dit door vooraf en eventueel tussendoor water te drinken.

Je hartslag gaat omhoog

Je hart zal ook sneller gaan slaan dankzij de warmte van de jacuzzi. Dat verbetert je bloedcirculatie waardoor je spieren meer zuurstof en voedingsstoffen krijgen. Gevolg? Je lichaamscellen en spieren herstellen sneller en je lichaam maakt gemakkelijker nieuwe cellen aan. Op die manier regenereert je huid sneller en zie je er jonger en frisser uit!

Sneller metabolisme

Een laatste direct voordeel van de warmte is dat je metabolisme sneller gaat werken. Een sneller metabolisme werkt de afscheiding van afvalstoffen in de hand. Aangezien je lichaam zich ook ontdoet van afvalstoffen dankzij het zweten, is dit een erg sterk effect. Dit werkt afvallen in de hand.

Je voelt je beter

De voorgaande 4 positieve effecten van de jacuzzi werken samen nog een laatste voordeel in de hand. Doordat je minder afvalstoffen hebt, je spieren meer zuurstof en voeding krijgen en je lichaam ontspant, zal ook je mentale toestand verbeteren. Je zal je verfrist en alert voelen. Je hoofd leegmaken en je lichaam ontspannen in de jacuzzi, wapent je tegen dagelijkse stress.

Bent u geïnteresseerd?

© 2019 the Wellness Room - Antwerpen
beoordeling the wellnessroom antwerpen
5.0